Nieuwe Deeltijdopleiding

 

Complementaire zorg in het licht van de Bijbel' is een unieke, nieuwe deeltijdopleiding van 5 maanden voor christelijke zorg professionals, pastoraal werkers en life coaches. Zij kunnen de opleiding deels online volgen met behulp van zelfstudie en deels op locatie met andere cursisten. De opleiding wordt gefaciliteerd door opleidingsinstituut Gezond & Weldoen voor christen leefstijlcoaches en zorgprofessionals (www.gezondenweldoen.nl).

Informatie: Info@gezondenweldoen.nl

 

REFERENTIES

Prachtig cursusboek met Bijbelse holistische visie op gezondheid, waarbij naast verdiepende en goed onderbouwde theorie over bijvoorbeeld neuropsychologie, ook hele praktische en duidelijk uitgelegde ademhalings- en ontspanningsoefeningen, welke zo door patiënten kunnen worden toegepast.
Annemieke van den Berg Huisarts en leefstijlarts


Dit boek is een kostbare aanvulling voor elke christelijke hulpverlener. Gerard Feller combineert op unieke wijze de laatste stand van zaken in de medische wetenschap met de Bijbel en met bijna 50 jaar aan ervaring in psychosomatisch werken als fysiotherapeut. Daar waar de maatschappij, de zorg en de kerk afstevent op steeds meer verbrokkeling weet hij de verbinding aan te brengen tussen al deze elementen en reikt hij de lezer een model aan dat alle facetten van de mens verbindt (geest, ziel, lichaam en zijn sociale omgeving) wat aantoonbaar leidt tot heelheid van de mens. Precies zoals God het bedoeld heeft. Dit boek heeft mij diep geraakt omdat het niet alleen wetenschappelijk klopt, maar ook omdat het een vertaling is van wat in het hart van God leeft voor elke mens: heelheid vanuit de relatie met God de Vader, en in relatie met de mensen om ons heen.
Lucie Veselka
Klinisch psycholoog en psychotherapeutIk heb het voorrecht gehad om in 2020 persoonlijk van Gerard Feller onderwijs te hebben ontvangen. Ik heb het als een verrijking ervaren dat hij zijn vakkennis en ervaring via het boek Complementaire zorg in het licht van de Bijbel - en de gelijknamige opleiding - met mij en andere therapeuten heeft willen delen voordat hij met pensioen ging in 2022. Zijn onderwijs is een waardevolle tegenhanger voor andere spirituele modellen en benaderingen.
Zijn zoektocht heeft hem gebracht bij bijvoorbeeld Jim Wilder een christelijke psycholoog en Karl Lehman, die met mensen met posttraumatische problematiek in gebed gaat door middel van Immanuel gebed. Ook bevindingen van o.a. Alan Schore (veranderingen in de hersenen als reactie op vlucht- en vechtreacties, die zichtbaar gemaakt kunnen met f mri scans), Bessel van der Kolk (specialist posttraumatische stress stoornis) en Bowlby (hechtingstheorie) hebben bijgedragen aan de inzichten die Gerard Feller met ons deelt in zijn boek Complementaire zorg in het licht van de Bijbel.Zijn onderwijs is op bijbelse basis een geeft psychische, lichamelijke en geestelijke middelen voor herstel en bloei in Christus.
Ik vind de aanpak uniek en fantastisch en beveel hem van harte aan.

Marjan Lebon, psychosomatisch arts n.p.